Kisvonattal a csillagokig újra, kicsit másként ;-)

 

Ismét Kisvonattal a csillagokig a LÁEV-en. Részletek lentebb. Kiegészítésként annyit: a csillagnézés ismét a a megszokott helyszín közelében lesz, ahol már többször voltunk nosztalgiabusszal és egyénileg is csillagokat nézni. Az idevezető könnyű gyalogtúránk során több barlangot is fogunk érinteni és egyéb látnivalókat. A csillagnézés idejére ha van, praktikus lehet gyenge fényű, főleg vöröses fényű lámpa. (A sötéthez kb 20 perc kell mire az ember szeme hozzászokik, de erős zseblámpával ezt pillanat alatt újra lehet kezdeni;) )

 

Szóval gyertek bátran, idén is hangulatosan jó program lesz az este és reméljük az időjárás is kegyes lesz, ha nem, akkor alternatív programmal is készülünk!

 

Woodyka

 

Kisvonattal a csillagok után - ismét egy felejthetetlen programmal várja az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút. 2015. július 18-án, szombaton kirándulóvonatok indulnak Mahócára. A természetjárók több program közül választhatnak a nap folyamán. Remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Varbói kalandpark, Andókút, de lesz mód egyebek mellett erdei kirándulásokra is. A szervezők csillagnéző éjszakai túrával is készülnek. A vezetett túra Andókúttól a Garadna völgyéig tart, szakavatott csillagászok kíséretében, és megfelelő idő esetén tábortűz teszi hangulatossá az estét. A kirándulóvonatok 9.30-kor és 16.15-kor indulnak Miskolc-Dorottya utcáról.
A programajánlat részletei itt tekinthetők meg. A plakát innen tölthető le.

 

(forrás: északerdő.hu)