Esemény naptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Következő programok:

Nincsenek események

Ikarussal a csillagokig!

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára / Ismét túra a Lilla-barlangba !

 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút kisvasúti napja keretében idén is elindítja hagyományos "nyárköszöntő" különvonatát Mahócára 2016. május 28-án, szombaton. Vendégeink számára Andókút és Mahóca környékének egyéni kikapcsolódási lehetőségein túl egy különleges barlangtúrát ajánlunk az amúgy nem látogatható Lilla-barlangba...
A
program plakátja itt, a részletes leírás pedig itt található.tó.

 

Immáron negyedik esti fotós, csillagnéző és már szarvasbőgés hallgató vonat Pálházán!

Ikarussal a csillagokig újra!

Lehet jelentkezni! Korlátozott a létszám!

 

Kisvonattal a csillagokig újra, kicsit másként ;-)

 

Ismét Kisvonattal a csillagokig a LÁEV-en. Részletek lentebb. Kiegészítésként annyit: a csillagnézés ismét a a megszokott helyszín közelében lesz, ahol már többször voltunk nosztalgiabusszal és egyénileg is csillagokat nézni. Az idevezető könnyű gyalogtúránk során több barlangot is fogunk érinteni és egyéb látnivalókat. A csillagnézés idejére ha van, praktikus lehet gyenge fényű, főleg vöröses fényű lámpa. (A sötéthez kb 20 perc kell mire az ember szeme hozzászokik, de erős zseblámpával ezt pillanat alatt újra lehet kezdeni;) )

 

Szóval gyertek bátran, idén is hangulatosan jó program lesz az este és reméljük az időjárás is kegyes lesz, ha nem, akkor alternatív programmal is készülünk!

 

Woodyka

 

Kisvonattal a csillagok után - ismét egy felejthetetlen programmal várja az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút. 2015. július 18-án, szombaton kirándulóvonatok indulnak Mahócára. A természetjárók több program közül választhatnak a nap folyamán. Remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Varbói kalandpark, Andókút, de lesz mód egyebek mellett erdei kirándulásokra is. A szervezők csillagnéző éjszakai túrával is készülnek. A vezetett túra Andókúttól a Garadna völgyéig tart, szakavatott csillagászok kíséretében, és megfelelő idő esetén tábortűz teszi hangulatossá az estét. A kirándulóvonatok 9.30-kor és 16.15-kor indulnak Miskolc-Dorottya utcáról.
A programajánlat részletei itt tekinthetők meg. A plakát innen tölthető le.

 

(forrás: északerdő.hu)

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára és különleges barlangtúra!!!

2015. május 23-án, szombaton nyárköszöntő mahócai vonatozásra várja az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. A különvonatok Andókútra és Mahócára viszik majd az utasokat. Andókúttól vezetett túrát indítunk ismét, ezúttal a  a Kő-lyuk barlanghoz, ami ebből az alkalomból bárki számára látogatható lesz, igaz, csak erősen korlátozott számban. Érdemes ezért mielőbb jelentkezni! A vasútbarátoknak fotósvonattal is készül az erdőgazdaság! A kirándulni, kikapcsolódni vágyók számára pedig jó szívvel ajánlják, hogy sétáljanak el a szépséges Varbói-tóhoz, ahol várja őket a Kalandpark, de felfrissülésre is lelhetnek a tóparti büfében. Aki nem szeretne sokat sétálni, a hangulatos andókúti forrástó partján töltheti el idejét.
Gondolván az éhes szájakra, induláskor lehetőség lesz lillafüredi füstölt pisztráng vásárlására. Ezen a napon délelőtt és délután is indul majd egy-egy vonat Miskolcról Mahócára, míg a visszaúthoz összesen három lehetőség közül választhatnak az utasok.

 

A program plakátja itt tekinthető meg.


További információ: http://jakadam.hu/99aloldalak/04laev/04-14_mahoca1505.html

 

Képek a korábbi Lilla-barlangban tett túránkról: ITT

2014. 10. 25. Kisvonattal Mahócára